Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΈΤΣΙ ΘΑ ΠΆΜΕ ΣΤΟ ΑΝΏΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ?

ΈΤΣΙ ΘΑ ΠΆΜΕ ΣΤΟ ΑΝΏΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ?


Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Κούσαντας Κωνσταντίνος




H συμπαθέστατη Υφυπουργός Εξωτερικών Κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε ότι ‘’Η κρίση στη Μέση Ανατολή θα μας φέρει πιο κοντά με την Τουρκία’’ και ότι ‘’πάντοτε η Ελλάδα ήταν soft power, ίσως επειδή έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν μπορούμε να είμαστε hard power’’
1. Δεν γνωρίζει η Κυρία Υφυπουργός ότι η Ελλάδα έχει διατηρήσει την ύπαρξη της από την νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέχρι σήμερα, από την επεκτατική Τουρκία εξ αιτίας της hard power που διέθετε και διαθέτει η χώρα μας?
2. Δεν γνωρίζει η Κυρία Παπαδοπούλου ότι η χώρα μας έχει ισχυρή hard power στο timing αυτό με 31 αεροσκάφη (13 F 16 Block 72 και 18 Rafale) 4,5 γενεάς, όπου μειονεκτεί η Τουρκία και είναι καθημερινό θέμα στα κανάλια της Τουρκίας?
3. Δεν γνωρίζει το εν εξελίξει πρόγραμμα άλλων 6 Rafale, 20 + 20 F 35 και επιπλέον 71 F16 block 72 αεροσκάφη που είναι σε εκσυγχρονισμό?
4. Δεν γνωρίζει τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της Κυβέρνησης την οποία υπηρετεί η Κυρία Παπαδοπούλου από την Γαλλία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ που είναι εν εξελίξει για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό?
5. Από πού διαφαίνεται ότι ο πόλεμος Ισραήλ Χαμάς θα μας φέρει πιο κοντά στην Τουρκία, όπου οι Ελληνικές αντιλήψεις και πρωτοβουλίες είναι αντίθετες με την Τουρκία?
6. Με αυτές τις αντιλήψεις κατευνασμού και υποχωρητικότητας, αποποιώντας την σκληρή μας ισχύ, θα πάμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη?
7. Τελικά μήπως θα πρέπει να ανησυχούμε για τις 64 διερευνητικές επαφές των τελευταίων χρόνων που έχουν μείνει απόρρητες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο των εκάστοτε εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου