Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ενότητα κι όχι τοξικότητα στον Εθνικισμό

 Γράφει ο Τρύφων Μπουγάς




Μπαίνουμε σε έναν ακόμα δύσκολο και μνημονιακό χειμώνα, με κάθε πιθανή εστία αντιπολίτευσης, κατακερματισμένη και διαλυμένη. Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα, πολύς κόσμος, ακόμα και αν δεν εκδηλώνεται,  εναποθέτει τις ελπίδες του στον εθνικισμό. Για να μπορέσει όμως αυτή η μορφή αντίστασης, να πάρει σάρκα και οστά, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θεμελιώδη πράγματα. Τόσο στο ιδεολογικό κομμάτι, όσο και στο πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται και στο πώς διατυπώνουν τις απόψεις τους, όσοι μπαίνουν στους κόλπους του χώρου, για ανθρώπους που, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι για το πώς κινήθηκαν, έχουν δώσει τεράστιους αγώνες για το εθνικιστικό κίνημα.

Το σύστημα τρέμει τον εθνικισμό. Γιατί είναι η μόνη πολιτική πρόταση με ιδεολογικό υπόβαθρο που μπορεί να σπάσει τα δεσμά με τα οποία κρατείται αιχμάλωτο ένα ολόκληρο έθνος. Γι’ αυτό το λόγο, το σύστημα, κατά διαστήματα «φυτεύει» στους κόλπους των κομμάτων που κινούνται στον δικό μας ιδεολογικοπολιτικό χώρο, διάφορους βαλτούς προκειμένου να δημιουργούν διασπάσεις, να συκοφαντούν ανθρώπους που έχουν θυσιάσει ακόμα και την ελευθερία τους, να προκαλούν έριδες. Αυτό θα πρέπει να τ’ αποβάλλει ο εθνικιστικός χώρος, ως τρόπο συμπεριφοράς αλλά και ως άτομα που φέρνουν τέτοιες νοοτροπίες ώστε να προκαλούν σύγχυση με αποτέλεσμα να μπορεί το σύστημα και οι νεοφιλελέδες να μην έχουν αντίπαλο.

Σημαντικό μέλημα του χώρου μας πρέπει να είναι η υπεράσπιση των αγώνων των αγωνιστών που είναι πολιτικοί κρατούμενοι του συστήματος. Φρονώ ότι θα πρέπει να αποβάλλονται άμεσα, άνθρωποι που συκοφαντούν και κακολογούν ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι δέσμιοι ενός σάπιου πολιτικού συστήματος σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μόνο και μόνο για τις ιδέες τους. Ο χώρος, ανεξάρτητα από το κόμμα με το οποίο κατεβαίνει ως υποψήφιος ο καθένας, οφείλει να είναι ενωμένος και αρμονικός ιδεολογικά, ώστε ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών.

Πατριώτες δηλώνουν πολλοί. Όμως για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να σπάσει τα δεσμά, οφείλουν όσοι έρχονται στους κόλπους του εθνικισμού, ν’ ασπαστούν τις ιδέες και να κινούνται ανάλογα. Ο εθνικιστικός χώρος, δεν είναι σαν των ορφανών του Στάλιν, που κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τρώνε ο ένας τον άλλον. Μόνον με σεβασμό και αναγνώριση στους αγώνες του καθενός από εμάς, που έχει υποστεί τεράστιο κόστος, για την ιδέα μιας ελεύθερης και αδούλωτης Ελλάδος, αλλά και με την ΕΝΟΤΗΤΑ και την συνεργασία μπορεί να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.

Το σύστημα τρέμει τον εθνικισμό. Για να είναι ακόμα πιο ισχυρός, πρέπει να είναι συγκροτημένος και καλά οργανωμένος απέναντι στο σάπιο σύστημα που τον διώκει γιατί γνωρίζει πως η Νέμεσις του, θα έρθει μόνον μέσα από ένα δυνατό και ισχυρό εθνικιστικό κίνημα που θα είναι ιδεολογικά συμπεριληπτικό και πολιτικά αρραγές αλλά και εύστροφο, μακριά από εσωτερικές ίντριγκες, και από σαπουνόπερες που στήνουν  τα διαπλεκόμενα κανάλια, για να τρέφουν το αδηφάγο αποβλακωμένο κομμάτι του ελληνικού λαού. 

Μακριά οι βαλτοί και οι συκοφάντες από τον εθνικιστικό χώρο. Μαζί μας όλοι όσοι ασπάζονται απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις ιδέες του εθνικισμού. Αυτοί έχουν θέση στον δικό μας αγώνα. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ήσασταν χθες. Αν βρισκόσασταν σε ένα δεξιό (όπως ίσως νομίζατε) κόμμα ή όχι. Μας ενδιαφέρει να ασπαστείτε χωρίς περιστροφές την ιδεολογία του εθνικισμού.

Κάτι ακόμα. Όποιος γεννιέται εδώ, πατριώτης μπορεί κάποτε να χαρακτηριστεί. Ως εθνικιστές έχουμε θεμέλιο και προτεραιότητα το όμαιμο, το ομόθρησκο και το ομότροπο του Ηροδότου, δηλαδή όσουε έχουμε κοινή καταγωγή, πίστη, ήθη και έθιμα. Αυτή είναι μια ακόμα παγίδα του συστήματος, που θέλει ν’ αλλοιώσει και ν’ αλώσει αυτόν τον χώρο.

Για να ξεκαθαρίσουν όλα τα παραπάνω, εκτιμώ και προτείνω πως είναι επιβεβλημένη η διοργάνωση ενός μεγάλου εθνικιστικού συνεδρίου, το οποίο θα επιτρέψει τον ψύχραιμο και ανοιχτό μεταξύ μας διάλογο,  θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι στον χώρο μας. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς φόβο και μεταξύ μας πάθη, αλλά με γνώμονα την συλλογικότητα για το καλό του χώρου, και πάθος για ένα ισχυρό εθνικιστικό κίνημα, που θα βοηθήσει την Πατρίδα και το Έθνος να λύσει τα δεσμά.


Κρατήστε ψηλά τις σημαίες του εθνικισμού, ζήτω η νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου