Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ο Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πρότυπο ζωής

    Σαράντα χρόνια συμπλήρωσε φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Πρώτη φορά με την σημερινή του μορφή διοργανώθηκε το 1983. Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος ήταν αφιερωμένος στον Γρηγόριο Λαμπράκη. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος των 42.195μ. έχει ως εκκίνηση τον Τύμβο του Μαραθώνα κι ως τερματισμό έχει το Παναθηναϊκό Στάδιο και αποτελεί παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος υπήρξαν χιλιάδες συμμετοχές ανά την οικουμένη. 

   


   Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν ο πρώτος που τερμάτισε στην κλασική διαδρομή και μάλιστα έσπασε το ρεκόρ που ήταν 02:10:37 με χρόνο 02:10:34. Ήρθε ως φαβορί για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και επιβεβαίωσε την φήμη γύρω από το πρόσωπο του. Ο Κενυάτης από την αρχή του δρόμου ήταν στο πρώτο γκρουπ αθλητών και μετά το 30ο χιλιόμετρο αφήνεις και αυτούς πίσω του τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. 



   Την  πρωτιά σε Έλληνες αθλητές κέρδισε ο Παναγιώτης Καραϊσκος με χρόνο 02:22:36. Εκπληκτικό ήταν ο Έλληνας αθλητής περίμενε στον τερματισμό να αγκαλιάσει τον Μπάμπη Πιτσώλη ο οποίος πέρυσι κέρδισε την πρωτιά ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές. Είδαμε, λοιπόν, μια ωραία εικόνα η οποία πρεσβεύει το ελληνικό "ευ αγωνίζεσθαι".




Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στα 10 χλμ επαγγελματίες, ερασιτέχνες και πλήθος απλών πολιτών. Μία συμμετοχή η οποία ξεχώρισε ανάμεσα στους χιλιάδες ήταν αυτή του Δρ. Προδρόμου Εμφιετζόγλου. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εκτός από την αγάπη του για την πατρίδα είναι γνωστή και η αγάπη του για την ζωή. Παρά το πρόβλημα υγείας του και το πέρας της ηλικίας του ήταν εκεί! Κατάφερε να δείξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα αν αγαπήσει την ζωή.... Ένας αγωνιστής της ζωής έδωσε ακόμη μια μάχη, και την κέρδισε!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου