Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Στα… χαρακώματα δήμαρχοι και περιφερειάρχες



Τα… αποκαλυπτήρια του «Κλεισθένη» φέρουν σε θέση μάχης τους περισσότερους αυτοδιοικητικούς της χώρας. Άλλωστε η πλειοψηφία δημάρχων και περιφερειαρχών έχουν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, με βασικό επιχείρημα ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε αδυναμία λειτουργίας των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Οι διαφωνίες αυτές εκφράστηκαν στο πρόσφατο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος.
Ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση του νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 14 Μαίου, στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμανε συναφερμός.
Η ΚΕΔΕ προχωρά σε σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 2 Μαίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθούν οι τρόποι δράσης της Αυτοδιοίκησης.
Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων της χώρας στις 4 και 7 Μαΐου , καθώς και των Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 8 και 9 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Για την συνέχεια ο προγραμματισμός περιλαμβάνει σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου και κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στις 12 Μαΐου, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου