Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο οικουμενισμός καλά κρατεί στην «Ορθόδοξη» Ακαδημία Κρήτης«Σταυροδρόμια Θεολογικών Διαλόγων» – Θεολογικό Συνέδριο στην ΟΑΚ
Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), το Ίδρυμα PRO ORIENTE  (Βιέννη/Αυστρία) και το Οικουμενικό Ινστιτούτο Johann Adam Möhler (Paderborn/Γερμανία), συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «Σταυροδρόμια Θεολογικών Διαλόγων», στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, από την Τρίτη 24 έως και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.
Η Θεματολογία του Συνεδρίου σχετίζεται με τη μετάδοση των νέων προοπτικών στη συνάντηση της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας. Στο Συνέδριο συμμετέχουν από την Κοινή Διεθνή Επιτροπή για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξο Εκκλησία, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, o Επίσκοπος Andrea Palmieri και o Αρχιεπίσκοπος Job Getcha. Από την Κοινή Καθολική-Ορθόδοξη Επιτροπή στη Γαλλία συμμετέχουν ο Επίσκοπος Didier Berthet και ο Δρ π. Alexandre Siniakov, από τη Μικτή Επιτροπή της Γερμανικής Συνδιάσκεψης Επισκόπων και της Ορθόδοξης Επισκοπικής Διάσκεψης στη Γερμανία, οι Δρ Κωνσταντίνος Βλιαγκόφτης και Δρ Johannes Oeldemann, από τη Βορειοαμερικανική Ορθόδοξη-Καθολική Θεολογική Διαβούλευση, ο Επίσκοπος Paul Mc Partlan και ο Καθηγητής Δρ Paul Meyendorff, από την Επιτροπή Νέων Ορθοδόξων και Καθολικών Θεολόγων του Ιδρύματος PRO ORIENTE, οι Καθηγητές Δρ Στέφανος Αθανασίου και Δρ Michaela Hastetter, όπως και από την Κοινή Ορθόδοξο-Καθολική Ομάδα Εργασίας Αγίου Ειρηναίου, ο Καθηγητής Δρ Assaad Elias Kattan και ο Δρ Johannes Oeldemann.

Ομιλητές του Συνεδρίου είναι η Καθηγήτρια Δρ Barbara Hallensleben (Διάλογος και συνάντηση – Αντανακλώντας νέες προοπτικές προσέγγισης των Ορθοδόξων και Καθολικών), ο Καθηγητής Ioan Moga (Μελλοντικές Προοπτικές Ορθοδόξου-Καθολικού Διαλόγου με βάση τα τρέχοντα έγγραφα της Μεγάλης και Ιεράς Συνόδου της Κρήτης), ο π. Michel Van Parys OSB (Η σημασία του πνευματικού οικουμενισμού στον δρόμο προς την πλήρη κοινωνία) και ο π. Andrey Shishkov (Η σημασία των εθνικών ζητημάτων στους Οικουμενικούς διαλόγους από την ορθόδοξη άποψη). Ειδικοί σύμβουλοι του Συνεδρίου είναι η Καθηγήτρια Δρ Theresia Hainthaler, ο π. Johannes Hauck OSB, ο Καθηγητής Δρ Rade Kisić, ο Καθηγητής Δρ Rudolf Prokschi και ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου