Σάββατο 28 Απριλίου 2018

«Κλωτσοπατινάδα» Μακρόν-Ερντογάν και πανωλεθρία μεταξύ Πομπέο-Τσαβούσογλου: Σε 24 ώρες όλα άλλαξαν για την Ελλάδα



Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί εμπλοκής της Αγκυρας και προσωπικά του Ρ.Τ.Ερντογάν στο αίτημα της Αθήνας για προμήθεια δύο φρεγατών FREMM με άγριο σκηνικό μεταξύ Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν το οποίο περιείχε και αρκετές απειλές.  Πλέον η στάση του Ερντογάν έχει εξοργίσει πολλούς αν όχι ολόκληρη τη Δύση που ούτε να σκέφτεται δεν θέλει, ο Ρ.Τ.Ερντογάν να βγει ξανά απόλυτος Πρόεδρος της Τουρκίας.
Το «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» αποκαλύπτει πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν απείλησε ευθέως την Γαλλία με λουκέτο στο εργοστάσιο της «Ρενό» στην Τουρκία!

«Θα σας κλείσω το ερργοστάσιο και θα σας πετάξω εκτός Τουρκίας αν παραδώσετε FREMM στην Ελλάδα» !
Η απειλή του «λουκέτου» συνοδεύτηκε και με εκφράσεις για τις κινήσεις της Γαλλίας σε Β.Συρία και Κυπριακή ΑΟΖ.
Το μήνυμα το μετέφερε προσωπικά στην υπουργό Άμυνας ο τούρκος πρέσβης στο Παρίσι.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που ήθελαν επέμβαση του Ερντογάν σε Βερολίνο και Παρίσι για τις FREMM όπως αναφέραμε στο άρθρο μας «Εκρήξεις» στο τρίγωνο Αγκυρα-Παρίσι-Βερολίνο για τις FREMM: Οργισμένη επικοινωνία Ερντογάν-Μακρόν: «Μην εξοπλίσετε την Ελλάδα -Μην δώσετε FREMM»
Οπως είχαμε αναφέρει, ο Ερντογάν δεν στάθηκε μόνο στο εργοστάσιο της «Ρενό» αλλά ο κ Μακρόν δέχθηκε ένα θυμωμένο τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Έφτασε μάλιστα σε σημείο να απειλήσει εμμέσως τον Γάλλο πρόεδρο, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες «βάλλουν ευθέως εναντίον του Ισλάμ»(!), προκαλώντας βεβαίως την απάντηση ότι η Γαλλία έχει τα δικά της ζωτικά συμφέροντα.
Το θέμα όμως για την Τουρκία είναι ότι δεν σταματά εκεί.
Ο Ε.Μακρόν φέρεται να συζήτησε το θέμα του Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Ν.Τραμπ στο πλαίσιο ανάλυσης της ευρύτερης κατάστασης στην Μέση Ανατολή, στο συριακό αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ. Και οι δυο είχαν την ίδια άποψη:
Το θέμα της Τουρκίας πρέπει να τελειώσει σύντομα!
Στο ενδιάμεσο, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως αναφέραμε και χτες συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογο του, Μ.Τσαβούσογλου, το θέμα των S-400 και την αιχμαλώτιση του Αμερικανού πάστορα.
Η απάντηση και το όλο «στυλάκι» του Τσαβούσογλου όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο είναι αλαζονικό και ειρωνικό.
Αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα του Πομπέο και τονίζει πως το θέμα των S-400 έχει κλείσει!
Συνεπώς, κανένα σημείο επαφής με τις ΗΠΑ!
Ταυτόχρονα, βγάζει και φωτογραφία με τον Ρώσο και Ιρανό ομόλογο του σε νέα συνάντηση για το θέμα της Συρίας δείχνοντας την πραγματική συμμαχία…
Πανωλεθρία, έτσι χαρακτηρίζουν την μεταξύ τους συνάντηση και τονίζουν πως σύντομα θα δούμε το απτό αποτέλεσμα  καθώς ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε τελεσίγραφο στον Ερντογάν:
» Ή με εμάς ή με τους άλλους. Ή S-400 ή F-35″.
Ετσι, οι τρεις γίνονται ….δεκατρείς Αμερικανοί Γερουσιαστές οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν οι ΗΠΑ στον επικίνδυνο από κάθε άποψη Ερντογάν υπερσύγχρονα  μαχητικά  F-35.
Μετά τους τρεις συναδέλφους τους, τώρα άλλοι τρεις γερουσιαστές,οι Λάνκφορντ, Σαχίν και Τίλι απο την πολιτεία που προέρχεται ο φυλακισμένος πάστορας στην Τουρκία, κατέθεσαν νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπειγόντως  με το οποίο ζητούν να μην μεταφερθεί σε καμία περίπτωση τεχνολογία αιχμής του μαχητικού F-35 στην Τουρκία.
Οι ίδιοι Αμερικανοί γερουσιαστές δείχνουν στους υπόλοιπους Γερουσιαστές τον Ερντογάν κατηγορώντας τον ως για μη χρηστή  διακυβέρνηση” καθώς και  για “πλήρη αδιαφορία προς κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου το οποίο καταπατείται στην χώρα συνεχώς με την συνεχιζόμενες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης  «.
Τονίζουν με σημασία ότι οι στρατηγικές αποφάσεις της Τουρκίας έρχονται ολοένα και περισσότερο σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και συμπλέουν πιο πολύ με αυτά της Μόσχας .
Προς απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία και η Γερμανία;
Την απαγόρευση πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόκειται να εξετάσει η γερμανική Βουλή στο επόμενο διάστημα, εν μέσω ανησυχιών ότι τα γερμανικά οπλικά συστήματα χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), και κερδίζει υποστηρικτές στη γερμανική κοινωνία και σε βουλευτές άλλων κομμάτων, αναφέρει ρητά τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το ρόλο τους στον πόλεμο στην Υεμένη, και την Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών στη βόρεια Συρία.
Αναφέρεται συγκεκριμένα σε προηγούμενες πωλήσεις σκαφών στη Σαουδική Αραβία – οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον αποκλεισμό λιμένων της Υεμένης – και τεθωρακισμένων Leopard στην Τουρκία, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των κούρδων του YPG.
Το νομοσχέδιο, αν εγκριθεί, θα καταστήσει επίσης παράνομη την πώληση όπλων, τεχνογνωσίας και συναφών αγαθών σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ύποπτη για χρήση του γερμανικού οπλισμού με στόχο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μάλιστα, με την έγκριση του επίμαχου ν/σ όλες οι συμβάσεις για εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί θα ανακληθούν αναδρομικά.
Αν όμως η κυβέρνηση απαγορεύσει την πώληση γερμανικών οπλικών συστημάτων στις τρεις χώρες η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σημαντικές επιπτώσεις: μεταξύ 2013 και 2017 μόνο η Σαουδική Αραβία δαπάνησε σχεδόν 1 δισεκ. ευρώ (987εκατ. ευρώ) για γερμανικά όπλα.
Τον Ιανουάριο η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παύσει όλες τις εξαγωγές όπλων σε χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Υεμένη, αλλά το νομοσχέδιο αυτό θα αυστηροποιήσει και θα επεκτείνει την υφιστάμενη νομοθεσία. Το Βερολίνο, που δια της καγκελαρίου Μέρκελ εμφανίζεται ως υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναμένεται να βρεθεί σε δύκολη πολιτικά θέση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου.
Μέσα σε 24 ώρες με την απόφαση για αναβάθμιση των F-16 και την ρήξη Δύσης-Ερντογάν τα πράγματα αλλάζουν για την Ελλάδα.
Και είμαστε μόνο στην αρχή. Μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία θα δούμε ακόμη χειρότερα πράγματα
Τα F-35 δεν θα προσγειωθούν Τουρκία. 
Δείτε Βίντεο με τις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου