Κυριακή 29 Απριλίου 2018

«Θέρισαν» 69 κιλά «δρακάκι» στο Πληκάτι



Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα εντοπίζονται και συλλαμβάνονται Αλβανοί οι οποίοι «θέριζαν» δρακάκι. Πρόκειται για το γνωστό «λουλούδι του Δαρβίνου» το οποίο πωλείται πανάκριβα στις αγορές του εξωτερικού.
Η πρώτη περίπτωση είχε εξιχνιαστεί από την αστυνομία προ τριημέρου, όταν συνελήφθησαν στην Φούρκα δύο Αλβανοί με 112 κιλά του συγκεκριμένου αρωματικού.
Τώρα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης, συνέλαβαν δύο Αλβανούς σε θαμνώδη περιοχή του Πληκατίου Κόνιτσας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους 69 κιλών και εκατό 100 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου