Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Νέο «χτύπημα» από Θ.Πάγκαλο: «Οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη στον Έβρο – Συνέλαβαν του Έλληνες στρατιωτικούς γιατί έκαναν περιπολία σε τουρκικό έδαφος»



Αιρετικός και συχνά προκλητικός ο Θεόδωρος Πάγκαλος «χτύπησε» και πάλι σήμερα με τηλεοπτική του εμφάνιση και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πώς οι «Τούρκοι μας την είχαν στημένη» και κάλεσε τους Έλληνες να μην κάνουν περιπολίες στον Έβρο «εντός τουρκικού εδάφους» λες και είναι κάτι σύνηθες και γίνεται σκόπιμα από ελληνικής πλευράς.  
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ στη κρίση των Ιμίων αναφέρθηκε στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας και είπε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε περιπολίες στον Έβρο, μέσα στο τουρκικό έδαφος» και αναφέρθηκε ξανά στην υπόθεση των Ιμίων.

«Στον Έβρο να μην κάνουμε περιπόλους μέσα στο τουρκικό έδαφος, γιατί μας συλλαμβάνουν και ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και στο Αιγαίο να μην πηγαίνουν νεαροί να αφήνουν το φραπέ τους… Δεν ξέρω αν θα απελευθερωθούν οι δύο μετά από τις εκλογές. Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και θα ΄πρεπε να παραιτηθεί ο ΥΕΘΑ. Θα ΄πρεπε να ΄χουν πει στα περίπολα να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος».
Για τα Ίμια ο κ. Πάγκαλος επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο Αργύρη Ντινόπουλο που ύψωσε την ελληνική σημαία και όχι στους χειρισμούς που ο ίδιος έκανε και η κυβέρνηση Σημίτη. «Τα Ίμια σε μεγάλο βαθμό τα είχε δημιουργήσει ο συνάδελφός σας ο Ντινόπουλος, τον οποίο επιβράβευσαν οι πολίτες εκλέγοντάς τον βουλευτή… Αν δεν είχε πάει ο Ντινόπουλος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα…».
Όσον αφορά στην προκλητικότητα του Ερντογάν ανέφερε, «τίποτα καινούργιο δεν λέει ο Ερντογάν… Πάντα τα έλεγαν σε στιγμές εθνικής παράκρουσης», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

«Θα καλέσω τον κ. Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη, όπου δεν είναι συμπαθής…Δεν το πάει πουθενά ο Ερντογάν. Πρόκειται για πάγιες θέσεις των Τούρκων. Ο Ερντογάν και οι αντίπαλοί του θα αποθρασυνθούν στο δρόμο προς τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου