Σάββατο 28 Απριλίου 2018

248 κιλά χασίς και πέντε συλλήψεις…



Ένα ακόμη χτύπημα στα κυκλώματα που μεταφέρουν ναρκωτικά.
Η αυτόφωρη σύλληψη πέντε εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε στο Δοτσικό Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, απέτρεψε την διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας  περισσοτέρων από 248 κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27, 29, 32 και 27 ετών και έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόδρασης κρατουμένου, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, ο 27χρονος μαζί με τον 29χρονο, γιατί μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (80) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, οι οποίοι  επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
  • (80) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,9) γραμμαρίων,
  • δυο οχήματα,
  • το χρηματικό ποσό των (540) ευρώ,
  • ένα πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς,
  • εννέα κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν επίσης τα ακόλουθα:
  • το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν σε αυτό.
  • ο 27χρονος συλληφθείς (οδηγός του πρώτου οχήματος) αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-02-2013, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.
  • από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε επίσης ότι ο 27χρονος αλλοδαπός κατείχε πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, ενώ οι τρεις εξ αυτών στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου