Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο Σύρου δεν προσεύχεται, μα τι να συλλογάται;


katanixis.gr: Οι αιτιάσεις των οικουμενιστών για το θλιβερό και άξιο καθαιρέσεως θέαμα των συμπροσευχών με αιρετικούς, όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνούν κάθε φαντασία. Από ειρωνικές διαπιστώσεις ότι δήθεν δεν σταμάτησαν να χτυπούν οι καμπάνες στις Εκκλησιές, μέχρι περισσότερο προκλητικές, εν προκειμένω στη Σύρο όπου οι δύο κοινότητες συνυπάρχουν ειρηνικά ή ότι δεν είμαστε μέσα στο νου τους για να γνωρίζουμε αν όντως προσεύχονται.
Οπότε έχουμε και λέμε: Στη φωτογραφία βλέπετε τον Μητροπολίτη Σύρου στην ακολουθία των παπικών για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, να αγωνιά για το αν θα φύγει ο Τιμολέων από το masterchef...
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι».
Ματθ. 23,23  
Με επισημότητα ο εορτασμός του Αγ.Γεωργίου στον Καθεδρικό μας Ναό
«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός προς τιμήν του μεγαλομάρτυρα Αγ.Γεωργίου προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας, στον ομώνυμο Καθεδρικό μας Ναό στην Άνω Σύρο.
Προεξάρχοντος του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου, ο οποίος πλαισιώθηκε από τον ιερό μας κλήρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία ολοκληρώθηκε με την περιφορά της εικόνας του Αγίου στα γραφικά στενά του λόφου της Άνω Σύρου.
Τον πανηγυρικό εορτασμό του προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας, τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας. Εκ μέρους της Αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το παρών έδωσε ο ίδιος ο ποιμένας της Μητροπολίτης Σύρου κ.κ.Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από δύο ιερείς. Εκ μέρους του  Δήμου, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ.Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργος Δούναβης, ο αντιδήμαρχος κ.Μάριος Βουτσίνος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επί κοινωνικών θεμάτων κ.Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ.Μάρκος Πρίντεζης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και φυσικά πλήθος πιστών»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου