Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

EKTAKTO: Τούρκοι ανατίναξαν στον αέρα Αμερικανούς και Κούρδους στη Β. Συρία – ΗΠΑ: “Θα ανταποδώσουμε σε όποιον μας επιτεθεί”



Σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο προχώρησαν οι Τούρκοι όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.
Στη περιοχή Qamishli της Β. Συρίας, οι Τούρκοι τίναξαν στον αέρα Κουρδική βάση με δεκάδες θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και Αμερικανοί. Μία κίνηση που σίγουρα θα εξοργίσει την Ουάσινγκτον. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετές αμερικανικές δυνάμεις.

Η πόλη Καμισλί βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και απέναντί της, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, είναι η πόλη Νίσιβη.
Η πόλη Καμισλί βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και απέναντί της, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, είναι η πόλη Νίσιβη.
Την ίδια στιγμή, το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Μάνπιτζ που υπάγεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSG) των οποίων η ραχοκοκαλιά είναι το YPG, δήλωσε πως, “οι Αμερικανοί στρατιωτικοί υποσχέθηκαν πως όποιος και αν επιτεθεί στο Μένμπιτς θα ανταποδώσουν”.
Αρα όπως καταλαβαίνετε, οι Αμερικανοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρι σε περίπτωση που υπάρχουν αμερικανικές απώλειες.Μετά από την κατάληψη του Aφρίν από τις δυνάμεις των TSK-OSO, έρχονται ειδήσεις για στρατιωτική κινητικότητα στο Μάνπιτζ, το οποίο έχει καταδειχτεί ως ο επόμενος στόχος της Άγκυρας. Στα σύνορα του Μένμπιτς, περιπολούνε θωρακισμένα οχήματα της Αμερικής.
Ο Εμπού Αντίλ-Γενικός Διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Μάνπιτζ, μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε πως οι ΗΠΑ μετά από τις απειλές της Άγκυρας αύξησαν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή.
Ο Εμπού Αντίλ λέει πως, “πριν από δύο έτη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκκαθαρίσαμε το Μάνπιτζ από την ISIS. Από τότε που απελευθερώσαμε την πόλη, εκεί βρίσκονται οι δυνάμεις του συνασπισμού.
Ρωτήσαμε τους Αμερικανούς αρμοδίους σχετικά με τις δηλώσεις της Τουρκίας που λέει πως «Θα μπούμε στο Μάνπιτζ”. Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μας είπαν πως «όποιος και αν επιτεθεί στο Μάνπιτζ, εμείς θα ανταποδώσουμε. Και εμείς θα επιτεθούμε, δεν υπάρχει θέμα». ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου