Ομάδες δεκάδων Αλβανών παράνομων εισέρχονται στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Καστοριάς, στην  Πρέσπα  και την Ήπειρο και «εξαφανίζουν» στην κυριολεξία τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, ενώ κόβουν και δέντρα , τα οποία αποτελούν την σπάνια  χλωρίδα στις περιοχές αυτές.

Μιλάμε για την περιοχή της  εληνοαλβανικής μεθορίου από την λίμνη Πρέσπας έως την περιοχή του Γράμμου, στην οποία οι άνδρες της συνοριακής φύλαξης  συλλαμβάνουν συνέχεια Αλβανούς, με ποσότητες τσαγιού και άλλων φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων αλλά ξυλείας .
Προφανέστατα η αριθμητική δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας συνόρων δεν επαρκεί  για να ελεγχθεί  αποτελεσματικά αυτήν την τεράστια περιοχή, και ίσως θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν τα στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής με  ικανό αριθμό στρατιωτών , μετά βέβαια από αύξηση της θητείας, κάτι που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση .  
Οι Έλληνες ειδικοί επιστήμονες, βοταναλόγοι κρούουν «καμπάνες» για την συστηματική εξόντωση της σπάνιας , το τονίζουμε αυτό,  χλωρίδα της περιοχής.
Σύμφωνα με το γεωπονικό  πανεπιστήμιο  στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου υπάρχουν 200 μοναδικά  σπάνια είδη φυτών και βοτάνων του κόσμου , τα οποία «βουτάνε»  Αλβανοί…παράνομοι.
ΟΙ επιχειρήσεις διείσδυσης Αλβανών όμως στο ελληνικό έδαφος  στα ελληνοαλβανικά σύνορα δεν απασχολεί μόνο τις αρχές ασφαλείας , αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις διότι είναι γνωστές οι θέσεις των Αλβανών  Τσάμηδων και της οργάνωσης UCC ( για την απελευθέρωση της Τσαμουριάς) καθώς και  τα σχέδια τους κατά της Ελλάδος .
Σε πολλά σημεία αυτών ειδικά των περιοχών οι ελληνικές αρχές με την συνδρομή κατοίκων, βοσκών, κυνηγών και των μελών των ενόπλων δυνάμεων έχουν ανακαλύψει κατά καιρούς κρύπτες,  με αυτόματα όπλα και άλλα, τα οποία παραπέμπουν σε αλβανική  παραστρατιωτική οργάνωση, ή  και σε συμμορίες της μαφίας που διακινούν ναρκωτικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι από την περιοχή των ακτών της Πρέβεζας έως την λίμνη Πρέσπα έχουμε αύξηση της παρουσίας αλβανικών συμμοριών που διακινούν τις τεράστιες ποσότητες που καλλιεργούνται σε αλβανικό έδαφος με την προστασία των αρχών του Έντι Ράμα.
Ένα άλλος τομέας που έχουν «αναπτύξει» επίσης οι Αλβανοί είναι η εμπορία βοτάνων και αρωματικών φυτών.
Αναφέρεται ότι στην σύλληψη 34χρονου Αλβανού προχθές  στην περιοχή του Γράμμου, οι αστυνομικοί που τον ακινητοποίησαν κατάσχεσαν τουλάχιστον τέσσερα τσουβάλια βάρους 37 κιλών και 400 γραμμαρίων τσάι του βουνού (σιδερίτης), ορισμένα είδη του οποίου απειλούνται με εξαφάνιση στη χώρα μας.
Επίσης οι Έλληνες αστυνομικοί ανακάλυψαν  μεγάλες ποσότητες από τσάι του βουνού,  αλλά και «λουλουδιού του Δαρβίνου» να διακινείται παράνομα.
Η Αλβανία κατέχει το 4-5% των εξαγωγών όλης της Ευρώπης
Ως γνωστόν οι Αλβανοί έχουν εξειδικευτεί  στην πώληση  αρωματικών φυτών και βοτάνων , ενώ η χώρα αυτή κατέχει  το 4-5% των εξαγωγών όλης της Ευρώπης σε τέτοια φυτά, όταν η πατρίδα μας φτάνει στο 0,1%.
Τα νούμερα αποδεικνύουν το αληθές και συγκεκριμένα ότι μέσα στο 2016, 24 αλβανικές εταιρίες εξήγαγαν 17.000 τόνους αρωματικών φυτών και βοτάνων σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τελευταία χρόνια το θέμα της παράνομης συλλογής βοτάνων έχει τεθεί στις προτεραιότητας των αστυνομικών αρχών, που επιτηρούν την μεθόριο και μόνο τον τελευταίο μήνα οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε αρκετές συλλήψεις κυρίως αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων για συλλογή μεγάλων ποσοτήτων τσαγιού.
Κάποτε όμως θα πρέπει να  οργανωθούμε αποτελεσματικότερα ως κράτος  και να πράξουμε το αυτονόητο,  φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας, μιας και τα επιβουλεύονται πολλοί και κυρίως παράνομοι όπως οι Αλβανοί κακοποιοί.