Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ξέφυγαν: Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει με παράσταση στο Gay Pride!!


Απόφαση-σοκ: Ο ιστορικός θεσμός θα είναι παρών στο Athens Pride
Πρωτοφανές! Την ώρα που η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την αναδοχή παιδιών από τους ομοφυλοφίλους έχει φουντώσει για τα καλά, το Φεστιβάλ Αθηνών αποφασίζει να μετέχει στη φετινή «γιορτή των γκέι», γνωστή και ως Athens Pride, με μια... παράστασή του!

Ο ιστορικός πολιτιστικός θεσμός, από τον οποίο κατά το παρελθόν έχουν περάσει σπουδαία θεατρικά ονόματα, όπως η Κατίνα Παξινού, ο Κάρολος Κουν αλλά και ο Αλέξης Μινωτής, εφέτος, με μια αδικαιολόγητη ενέργειά του, γυρνά την πλάτη στο ένδοξο παρελθόν του και συνεργάζεται με το Athens Pride, το οποίο θα οργανωθεί στις 9 Ιουνίου στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Μιλάμε φυσικά για την οργάνωση η οποία τα τελευταία 14 χρόνια διατυμπανίζει τη διαφορετικότητα με κάθε κραυγαλέο δυνατό τρόπο, «στήνοντας» προκλητικές και πομπώδεις παρελάσεις, που αγγίζουν τα όρια του κιτς και του χυδαίου, και αποδεικνύοντας ότι οι διοργανωτές τους όχι μόνο αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα της ταλαιπωρημένης χώρας μας αλλά ζουν σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν. 

Oπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Αθηνών θα συμπράξει με ένα άλλο... φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, ανεβάζοντας την παράσταση της Chloe Moglia με τίτλο «Horizon». Πρόκειται για μια ακροβατική περφόρμανς, η οποία θα λάβει χώρα στην πλατεία Συντάγματος στις 7 Ιουνίου, ενώ την επομένη η καλλιτέχνις θα περιμένει το... (γκέι) κοινό της στην «Πειραιώς 260». 

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτεχνικός θεσμός δείχνει την έμπρακτη στήριξή του στους ομοφυλόφιλους, μια και την περσινή χρονιά είχε επιλέξει να «αγκαλιάσει» και να προσεγγίσει το νεανικό κοινό όχι με κάποιον άλλον ευφάνταστο ή διαδραστικό τρόπο, αλλά συμπράττοντας με την queer πλατφόρμα Sound Acts.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου